Familiebedrijf Trump: Farm First!

afbeelding van Miranda Nolten-Westerhof

Miranda Nolten-Westerhof

Melkveehouder
T

Trump heeft het beste met zijn land voor, en dat laat hij maar wat graag horen: “America first!” Bij ons staat de boerderij, en alles wat het met zich meebrengt, ook op de eerste plaats. Maar wij zullen het alleen nooit hardop zeggen. Farm first!

Een tijdje geleden hadden we afgesproken om met vrienden te gaan eten. Op de avond van het etentje moest er een koe kalven. Met ruim een uur vertraging sloten we aan bij het etentje. Gelukkig was met moeder en kalf alles uitstekend dus is het zeer zeker de moeite waard om later aan te schuiven. Farm first! Of pakjesavond op 5 december, ook toen sloten we anderhalf uur later dan gepland pas aan: Farm first!

Overeenkomsten

"Er zijn een aantal overeenkomsten tussen het imperium van Trump en een boerenbedrijf"

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen het imperium van Trump en een boerenbedrijf. Het merendeel van de boerenbedrijven zijn familiebedrijven. Soms al eeuwenlang overgedragen van vader op zoon (of dochter). Donald Trump nam het vastgoedbedrijf over van zijn vader, en momenteel heeft hij de leiding overgedragen aan zijn twee zonen. “Ik doo dr nich völ op oet, den kearl!” zegt Luc.

“Ik ben ook heel erg rijk!” zeg ik, Miranda. Maar dan rijk in de zin van ‘mijn droom is uitgekomen’. Wij mogen werken op één van de mooiste plekjes van de aarde. En zo zijn er zoveel geluksmomenten op te noemen: in deze winterperiode wanneer mijn tieners met sleetjes van de Austiberg (55 meter hoog) afgaan of wanneer we stamppot wortel met vlees van eigen koe eten. Eenvoudige rijkdom.

Nalatenschap

Met veel liefde dragen wij zorg voor het nalatenschap van onze voorouders. We bewerken met heel veel liefde het land en luisteren naar de verhalen van vroeger. Toen de heide nog geplagd moest worden. Toen er nog met z’n allen ‘tuffels’ van het land gehaald werden. Dagelijks genieten we van de bijzondere plek waar we mogen wonen. Met grootste zorgvuldigheid worden beslissingen genomen om het familiebedrijf in ere te kunnen houden. Iedere dag opnieuw. Ook Trump heeft zelfstandig alles opgebouwd en is pas tevreden wanneer alles zo gaat zoals hij het wil. Zou hij dit ook uit liefde hebben gedaan? Geniet hij ook dagelijks volop van de zon die zo mooi achter de bomen ondergaat? Drinkt hij samen met zijn vrouw koffie om de dag door te nemen?

Melania versus de boerin

Zie, en daar zit toch een beduidend verschil. De vrouwen, de boerinnen! Sowieso is het scheidingspercentage onder agrariërs slechts circa 10 procent. Donald Trump zit nu in zijn derde huwelijk. Alle (ex)vrouwen en dochters van Trump zijn model! Daar is natuurlijk voor de boerin een verbeterpuntje! Al denk ik niet dat veel boerinnen met Melania willen ruilen… of wel?

DEEL DIT ARTIKEL VIA:

Vorige en Volgende navigatie