Vakantieperikelen van een boerengezin

afbeelding van Hedwig Hansen

Hedwig Hansen

Melkveehouder en blogger 'Boerdereilen en Zeilen'
H

Het is ons weer gelukt, we hebben genoten van een heerlijke vakantie. Het heeft elke zomervakantie weer heel wat voeten in de aarde, maar aangezien de bewoners van Agroplaza graag op vakantie gaan, zijn we bereid om alle zeilen bij te zetten om dat mogelijk te kunnen maken.

Waar de oude boer en de oude boerin in voorgaande jaren altijd op het bedrijf bleven als wij naar paradijselijke oorden vertrokken, gingen zij dit jaar gelijktijdig op vakantie. De uitdaging om alles geregeld te krijgen was dus ietsjes groter, maar wij houden wel van een beetje spanning in ons leven.

Alle hens aan dek

"Het bedrijf werd tijdelijk overgenomen door een bedrijfshulp."

Het bedrijf werd tijdelijk overgenomen door een bedrijfshulp. Het buurmeisje zou de planten af en toe voorzien van een heerlijke plens water en de twee waakhonden hadden eindelijk ook een keer vakantie. Zij gingen uit logeren bij onze neef in de grote stad. Voor vertrek kreeg de bedrijfshulp nog de nadrukkelijke opdracht om goed voor het hele kattenspul te zorgen, want de kleine boerin maakte zich daar wat zorgen over. We hebben haar maar niet verteld dat de bedrijfshulp geen katten knuffelt, dat stond niet in zijn functieomschrijving.

Dierenambulance paraat

Halverwege de vakantie stuurde ik een berichtje naar de hondenoppas met de vraag of de twee logés zich een beetje gedroegen. Wat bleek, ze hadden grote neef de stuipen op het lijf gejaagd. Tijdens een uitlaatrondje hadden de twee het voorzien op een eend. Tja, het zijn en blijven jachthonden met een grote voorliefde voor water. De eend deed dienst als speelgoed. Die vond dat niet heel erg leuk en is waarschijnlijk even buiten westen geweest, of hield zich dood om de aandacht af te leiden. Grote neef en een andere voorbijlopende hondenbezitter wilden koste wat het kost het leven van deze weerloze eend redden en belden de dierenambulance. Toen de dierenambulance eindelijk arriveerde op de plek des onheils, was de vogel gevlogen.

Wat een koelbloedig optreden, ik ben trots op mijn neef. Thuis op Agroplaza zou de grote boer mij hartelijk uitlachen als ik voor zou stellen om de dierenambulance te bellen voor een slachtoffer van zinloos hondengeweld. Om heel eerlijk te zijn, we kennen onze trouwe viervoeters er te goed voor. Ze kunnen heel stoer doen, maar als het erop aankomt overleeft elk slachtoffer hun pesterijen. Gelukkig hebben de partners in crime alweer een uitnodiging voor volgend jaar op zak, dus blijkbaar heeft mijn neef hen vergeven.

Staan de koeien in het rood?

De vakantie bestond uit een weekje Zuid-Limburg en een weekje Duitsland. Het was prachtig weer, we hebben veel gezien en veel gedaan. Vanuit de tuinstoel kon de grote boer via zijn telefoon alle verrichtingen van de koeien volgen. Dat laatste werd mede mogelijk gemaakt door onze Helmondse campingburen. De grote boer, kniepköttel als hij is, bleef nadenken over of hij wat geld tegen een kortdurend wifi-abonnementje zou aansmijten.

Die besluiteloosheid kon de campingbuurman niet langer aanzien dus bood hij spontaan aan om via zijn wifi in te loggen op de melkrobot. Gevolg hiervan was wel dat hij elke ochtend kwam vragen of de koeien in het rood of in het geel stonden; er ging een wereld voor hem open.

Dus bij dezen. Buren, hartelijk bedankt voor de gezelligheid en de wifi. We zullen het niet gauw vergeten. Als jullie ooit in de buurt van Agroplaza zijn, staat de koffie klaar en is de Twentse krentewegge gesmeerd.

Houdoe en bedankt.

Wil je de artikelen van The Milk Story ontvangen op WhatsApp? App TMS AAN naar +31 6 33 804 804. Kijk hier voor meer informatie.

DEEL DIT ARTIKEL VIA:

Vorige en Volgende navigatie