Dit is de redactie

M

Met enige regelmaat publiceert de redactie een artikel op The Milk Story. We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar wie wij nu eigenlijk zijn en wat onze achtergrond is. Onze redactie bestaat uit vier Het Portaal medewerkers, allen hebben ze een eigen achtergrond die ze bij The Milk Story tot uiting brengen. We stellen ons dan ook graag even aan je voor!

Jochem

Sinds september 2016 ben ik community-manager van The Milk Story. The Milk Story is voor mij een verhaal van iedereen: van stad én platteland, over Nederland én ver daarbuiten. Een verhaal over de vele uitdagingen van deze tijd. Mijn jeugd heb ik doorgebracht op het platteland en als twintiger reisde ik als filmmaker de wereld over. Door verschillende lenzen kijkend is mijn passie voor de kracht van verschillende verhalen ontstaan. Om ze te horen én om ze over te brengen. Tijdens mijn studies Media- en cultuurwetenschappen en Antropologie leerde ik meer over hoe alle verhalen tezamen uiteindelijk de cultuur vormen waarin we leven. Dat geldt ook voor de Nederlandse cultuur waar het drinken van melk en het beeld van koeien in de wei onlosmakelijk aan verbonden is. Samen met de nieuwsgierige redactie van The Milk Story zet ik me daarom in om jullie melkverhaal te delen met een groeiende groep betrokkenen. Mijn blogs vind je hier. Heb je leuke ideeën over The Milk Story of wil je graag meedoen? Stuur me dan een mail!

Barbara

BARBARA DE WIJN The Milk Story TMS.jpgIets meer dan een jaar geleden kwam ik op de redactie van The Milk Story werken. Ik studeerde Communicatie en heb geen boerenachtergrond, maar wel een enorm hart voor dieren en een grote liefde voor voedsel. De melkveehouderij en alles wat er in de sector speelt werden me al snel eigen. Het liefst ga ik ‘de boer op’ op zoek naar mooie (praktijk) verhalen en bijzondere fotoblogs. Mijn blogs vind je hier

Pauline

photo-voor-tms-en-het-portaal.jpg Ik wil graag een brug slaan tussen stad en platteland. Twee jaar lang heb ik de opleiding tot natuurvoedingskok gedaan, een koksopleiding. In diezelfde tijd volgde ik de Youth Food Movement Academie, waarbij alle aspecten van het voedsellandschap aan bod kwamen. Via de academie zette ik dan ook mijn eerste stappen op een boerderij. In eerste instantie had ik geen idee wat ik daar als stadsmeisje moest. Ik kwam in contact met melkboeren en ontdekte dat Nederland zo groots in zuivel is. Door veganistisch te eten wees ik eigenlijk onze eigen boeren af! Bovendien kun je bijna nergens ter wereld zulke goede kwaliteit melk en kaas krijgen als in Nederland. Ik ben me meer gaan verdiepen in de agrarische sector en het beeld dat er in de stad heerst over duurzame en gezonde voeding. Het liefste fiets ik vanuit de stad naar de boerderijen en tuinders. Bij alles wat ik eet vraag ik me af waar het vandaan komt en wat daarmee de gevolgen zijn voor de producenten. Mijn blogs vind je hier.

Leland

LelandSontotirtoTMS"Ik ben opgegroeid in Rotterdam. Dankzij de verschillende cuisines die de stad omarmt, geniet ik van al het eten. Zelden heb ik mezelf de vraag gesteld waar het eten nou vandaan komt. Een beetje onderzoek brengt me al snel op de agrarische wereld, maar dit is een wereld die mij onbekend is. Door de redactie van The Milk Story te ondersteunen probeer ik niet alleen mijn eigen kijk te verrijken, maar ook die van jullie! Mijn blogs vind je hier.